Какаови зърна сурови био 250гр

BF0410

Нов

Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други  важни съставки. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

12,90 лв

Повече информация

Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори.Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Това резултира в значителен антидепресивен ефект.

Моноаминооксидазни-инхибитори (МАОИ)

Моноаминооксидазните-инхибитори (МАОИ) се използват като антидепресанти, подобряват настроението и повишават двигателната активност. МАОИ повишават времето на циркулацията на невротрансмитерите в мозъка, като блокират активността на ензимите, които ги разграждат. Всички тези естествени субстанции са свързани с усещането за щастие.

Триптофан

Триптофанът е незаменима аминокиселина, която е и естествен антидепресант. Играе важна роля при производството на Серотонин в мозъка ни.

Серотонин

Серотонинът е невротрансмитер, който намалява безпокойството и помага на способноста ни да предотвратяваме стреса. Помага при различни видове депресия и особено свързаните с раздразнителност, неудовлетвореност и себеподценяване. Вярва се, че Серотонинът предотвратява преждевременната еякулация.

Фенилетиламин (PEA)

Фенилетиламинът (PEA) е химичен елемент, пряко свързан с надбъбречната жлеза. Познат е като молекулата на любовта - отделя се при мъжете и жените, когато са влюбени. PEA повишава фокуса, бдителноста и положителното отношение към живота, което прави Какаото предпочитан природен антидепресант.

Анандамид

Анандамидът е познат като „химикалът на блаженството” (от Санскрит) и се отделя в тялото, когато „се чувстваме страхотно”.

Допамин

Допаминът е регулатор на настроението, който ни помага да ограничаваме приема на храна и компулсивните (натрапчиви) поведенчески модели, като в същото време повишава коцентрацията, мотивацията, яснотата на ума и положителното отношение към живота.

Нашите какаови зърна

Нашите какаови зърна са от вида "Креолски какаови зърна", които са известни като "Царицата на какаото". Това е древен, не-хибриден сорт, който расте в Перу и е с наситен и плътен вкус и аромат. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от Креолски дървета, заради по-трудното им отглеждане и относително по-нисък добив.

Произход:

Перу

250 г

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

30 други продукти в същата категория: