Натурален сусамов тахан от обелени сусамови семена "Тръндеви" 300гр /доставка само с наш транспорт/

BF0483

Нов

Натуралният суров сусамов тахан на семейство Тръндеви е с доказани във времето вкусови качества. Той е първокачествена паста от суров небелен сусам, постигнат след контролирано изсушаване на семената.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

6,05 лв

Повече информация

Употреба:

Заради високата си масленост суровият сусамов тахан е възможно да се отаи след известно престояване в съд. Това е естествена реакция и не трябва да ви притеснява. Просто разбъркайте пастата за получаване на хомогенна консистенция.

При ежедневна консумация (няколко супени лъжици вк омбинация с мед, например 2:1 в полза на тахана) един буркан небелен суров сусамов тахан "Тръндеви" ще ви стигне за около 2 седмици.

При висока кръвна захар приемът на мед не е препоръчителен и е добре да бъде сведен до минимум. Въпреки това, според д-р Гайдурков (най-известният ученик на Лидия Ковачева) ако медът се приема в комбинация със смлян сусам (тахан) той не повишава кръвната захар, т.е. действието на меда се неутрализира!Впрочем, в древна Персия са открити именно такива арабски рецепти за прием на мед.

п.с. Ако за първи път ще опитвате суров сусамов тахан ви препоръчваме да го направите в комбинация с мед в съотношение 1:1 в полза на тахана.

Показатели:

Масленост - над 60%

Мирис: специфичен за сусамов тахан

Вкус: без страничен привкус

Цвят: светло кафяв

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

28 други продукти в същата категория: