BF0503
Нов
Разликата между белия и кафявия ориз е, че при белия след олющването се премахват обвивката и зародиша, за да остане само вътрешната част (ендосперм), която допълнително се полира. При кафявия ориз всички части на зърното се запазват в естествения си вид, а с тях и съдържащите се в тях ценни хранителни вещества – като витамини от група B, желязо, магнезий и фибри.
Продуктът вече не е наличен
Внимание: Последни наличности!
Срок на наличността:
Кафявият ориз е богат и на антиоксиданти, подобни на тези в зеления чай и червеното вино. Тъй като е пълнозърнеста храна, той не предизвиква скокове в кръвната захар и пристъпи на неконтролируем апетит. Кръглият кафяв ориз остава лепкав при готвене, което го прави идеален за суши, оризови крокети, паеля, ризото и пудинги.
Залейте ориза с вода в съотношение 1:1.5 и варете около половин час.
Кафяв ориз от биологично земеделие
Енергийна стойност - 1545 kJ/ 369 kcal
Мазнини - 2.2 г
от които наситени - 0.7 г
Въглехидрати - 74 г
от които захари - 1 г
Протеини - 7.8 г
Фибри - 2.2 г
Сол - 0.025 гр
27,00 лв
7,89 лв
сигурни ли сте, че искате да напуснете уебсайта?