Еднозърнест лимец, произход: България Лимецът може да бъде еднозърнест и двузърнест. Еднозърнестият лимец е една от най-ранно култивираните форми пшеница. Най-древните находки на лимец, намерени от археолози са от районите на югоизточна Турция и са датирани около 7500 г. пр. Хр. Еднозърнест лимец, произход: България Лимецът може да бъде еднозърнест и двузърнест....
Според китайската медицина, годжи бери или също така лициум или мерджан е плод, който е сладък на вкус и с неутрален характер; влияe на дробовете, бъбречните канали и засилва Ин енергията. Плодовете могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура. Според китайската медицина, годжи бери или също така лициум или мерджан е плод, който е...
Елда (в превод от лат.: Fagopyrum) принадлежи към род покритосеменни растения от семейство “Лападови” (Polygonaceae). Родината на елдата е Индия, но най-популярна е в Русия (наричат я „гречка“). Едногодишната елда е растение с бели цветове и с плод, наподобяващ торбести кутийки. Някои видове се използват като зърнена храна, въпреки че не са част от... Елда (в превод от лат.: Fagopyrum) принадлежи към род покритосеменни растения от...
Разликата между белия и кафявия ориз е, че при белия след олющването се премахват обвивката и зародиша, за да остане само вътрешната част (ендосперм), която допълнително се полира. При кафявия ориз всички части на зърното се запазват в естествения си вид, а с тях и съдържащите се в тях ценни хранителни вещества – като витамини от група B, желязо, магнезий... Разликата между белия и кафявия ориз е, че при белия след олющването се премахват...