Орехово масло 250мл Балчо

BF0628

Нов

Студено-пресованото орехово масло има много мек, отличителен вкус и аромат. Получава се чрез пресоване на орехови ядки и последваща фина филтрация.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

7,15 лв

Повече информация

Богато на витамин А и Е, които имат благотворен ефект върху зрението. Съдържа есенциални мастни киселини Омега 3, Омега 6 и Омега 9, които не могат да се синтезират в човешкият организъм, а се внасят на готово с храната и заемат важно място в обмяната на мазнините в организма. Тези киселини повишават хранителната стойност на приеманите продукти. Богатото съдържание на ненаситените мастни киселини е едно от най-вайните преимущества на ореховото масло, тъй като е доказано, че тези есенциални киселини възпреятстват появата и развитието на атеросклерозата. Подпомага нормалните функции на организма, забавя процеса на стареене, предпазва от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Приемането на три супени лъжици от ореховото масло има подчертано противоглистно действие.

Използвайте го, за да подчертаете аромата на зеленчуци, риба, месо, таратор и други ястия непосредствено преди да сервирате.

Хранителна стойност /14г/
Калории120 Kcal
Общо мазнини14 g
Наситени мазнини1 g
Холестерол0 g
Въглехидрати0 g
Протеини0 g
Есенциални мастни киселини
Omega 31 g
Omega 68 g
Omega 93 g

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

4 други продукти в същата категория: