Здраво сърце Плюс 1000 mg Nature's Way

Нов

Здраво сърце плюс е контролиран продукт, източник на пречистен екстракт от мая на органичен червен ориз, при чието отглеждане не са използвани пестициди! Това е от първостепенно значение за качеството и безопасността, тъй като в много случаи червеният ориз се обработва с пестициди.

Повече детайли

51,76 лв

Повече информация

При високи нива на холестерола и триглицеридите. В подкрепа на сърдечно-съдовото здраве.

Високите нива на холестерола и триглицеридите са едни от най-разпространените здравни проблеми в съвременните общества. За съжаление те нямат симптоми и голяма част от засегнатите дори не предполагат за състоянието си. Високият холестерол и завишените триглицериди обикновено остават „незабелязани”, докато не предизвикат сърдечно-съдово заболяване. До тогава високият холестерол нанася своите поражения, увреждайки органите и натрупвайки се в кръвоносните съдове под формата на плака, която от своя страна стеснява и артериите и води до развитието на атеросклероза. Запушването на кръвоносните съдове може да доведе до животозастрашаващи последици, включително удар, сърдечна недостатъчност и др. Липсата на движение, наред с неправилната диета, тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол, са основни причини за повишаване на холестерола и триглицеридите, и сърдечно-съдовите нарушения.

Здраво сърце плюс 1000 mg x 60 таблети съдържа пречистен екстракт от мая на органичен червен ориз, в комбинация с екстракт от генно-немодифициран бор, източник на фитостероли.

Дрождите от червен ориз са традиционно природно лекарство за понижаване на холестерола и триглицеридите, което същевременно укрепва сърцето и кръвоносната система.

Маята от червен ориз се произвежда чрез култивиране на гъбичките от рода Monascus purpureus при внимателно контролирани температура и условия на отглеждане, за да се увеличат концентрациите на химикалите, намаляващи холестерола и триглицеридите в кръвта. Тези химикали са подобни на лекарствата с рецепта, известни като „статини“, включително ловастатин (Mevacor) и други.

Гъбичките от рода Monascus, които се образуват при ферментацията на ориза, произвеждат веществото монаколин К – активната съставка с доказан антисклеротичен и холестеролопонижаващ ефект.

Предполага се, че монаколин К също така намалява риска от сърдечно-съдови инциденти, свързани с инфаркт и летален край при хора с анамнеза за сърдечна атака.

Според някои изследвания, ежедневният прием на 1,2 гр. мая от червен ориз в продължение на 12 седмици, намалява липопротеините с ниска плътност (LDL или „лош“ холестерол), нивата на триглицеридите, и увеличава нивата на липопротеините с висока плътност (HDL или „добър“ холестерол) при хора с диабет и чернодробни смущения.

 

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА:

Маята от червен ориз естествено е естествен източник на монаколини, които контролират нивата на холестерола и триглицеридите. Установено е, че най-важният сред тях е монаколин К. Маята от червен ориз е добър източник и на други полезни вещества, включително стероли, изофлавони, мононенаситени мастни киселини и др.

Фитостеролите са естествени компоненти, открити в състава на много зеленчуци и зърнени храни. Представляват вид растителни мазнини, известни със забележителния си ефект да намаляват нивата на „лошия” холестерол като възпрепятстват усвояването му чрез храната.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечната система и кръвообръщението , както и за поддържане на нормалната концентрация на холестерола и триглицеридите.

Забележка: Не използвайте при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 1 таблетка 2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.


Съдържание:в 1 табл.дн. доза
Червен ориз (Органик)600 mg1200 mg
Фитостероли (екстракт от генно-немодифициран бор)400 mg800 mg

 

Други съставки: целулоза, целулозна смола, растителна стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев диоксид, растителен глицерин.

Съдържа: Соя.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, глутен, сол, захар, пшеница.

20 други продукти в същата категория: