Овесени ядки фини 250гр БК

BF1019

Нов

Овесените ядки са най-популярният продукт, който се получава от овесените зърна. Овесените ядки се приготвят бързо и са една отлична здравословна закуска, богата на хранителни вещества. Овесените ядки не са само за закуска, може да се използват при направата на тесто за сандвичи с месо, риба или вегетариански вариант със салата и зеленчуци.

Повече детайли

0,99 лв

Повече информация

Овесът е богат на хранителни вещества. Главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, съдържа протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти. Богати са на витамините B5, а ако се консумират сурови съдържат големи количества от витамините В1 и В9. Богати са на минералите фосфор, магнезий, калий, желязо и мед. Продуктите от овес се усвояват бавно и не предизвикват реакции спрямо кръвната захар и инсулина. Осигуряват стабилни, голямото количество фибри действа засищащо и спомага пречистването на храносмилателната система. Овесът е полезен за сърцето, бета-глюкана, който съдържа активно понижава нивата на холестерола. Поддържат здрава храносмилателна система. Ускоряват процеса на преминаване на отпадъчните материали през храносмилателната система.

Овесените ядки се считат за цяла храна, докато триците само за част от овеса.

Овесените трици имат по-голямо съдържание на протеин и фибри в сравнение с овесените ядки, но имат по-ниска хранителна стойност, защото хранителните вещества от зърното са отстранени. За да направите ястията си поне малко задравословни може да добавяте по една супена лъжица овесени ядки.

10 други продукти в същата категория: