Витамин D3 180кап 2000IU

BF1139

Нов

Витамин D3 е хранително вещество, което е от решаващо значение за много телесни функции. Той поддържа здравето на костите, имунната система, сърдечно-съдовата система, клетъчния метаболизъм и др. Витаминът е известно, че взаимодейства с над 200 различни гени и по този начин играе решаваща роля в регулиране на метаболизма.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

26,49 лв

Повече информация

ДОКТОР'С БЕСТ ВИТАМИН Д3 гел капсули 2000 IU * 180

Витамин D3 се отнася към групата на мастноразтворимите витамини, макар че като цяло не е витамин в класическия смисъл на този термин. Оказвайки многообразни биологични ефекти като си взаимодейства със специфичните рецептори в клетките на много тъкани и органи, Витамин Д има „поведение” на истински хормон. Именно за това и получил второто си название – Д-хормон.

Като хранителна добавка Best Vitamin D3 2000 IU 180 Softgels от Doctor`s Best на специална цена помага за профилактика и протичане на редица широко разпространени заболявания на съвременния човек. Витамин Д бил открит през 1922 година, и тъй като това бил четвъртия по ред витамин, го нарекли с четвъртата буква от латинската азбука – Д. Малко по-късно било доказано, че човек може самостоятелно да го синтезира в тялото си от слънчевата светлина, а по-точно, под въздействието на ултравиолета в нея.

Действие:

Благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система.
Подсилва опорно-двигателната система.
Подпомага здравето на имунната система.

15 други продукти в същата категория: