Алфа Липоева Киселина 600мг 60кап

BF1145

Нов

Алфа липоевата киселина е мастна киселина, която съдържа сяра и играе ролята на витамин в човешкия организъм. Действа като коензим във въглехидратния метаболизъм и е необходима за синтеза на ключовия метаболит ацетил КоА, който участва в клетъчния процес и превръща кръвната захар (глюкоза) в енергия.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

36,69 лв

Повече информация

ДОКТОР'С БЕСТ АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 600 мг * 60

Best Alpha-Lipoic Acid 600 mg 60 Veggie Caps от Doctor`s Best подпомага белтъчния, въглехидратния и липидния обмен в организма. През 1937 година учените открили бактерии, съдържащи съединения, характеризирани впоследствие като Алфа-липоева киселина. Антиоксидантната активност на тази киселина, станала известна и била изучена през 1939 година.  В това време се смятало, че това е витамин, от който организмът има нужда, но не може да го произведе самостоятелно, но по-късно станало известно, че тялото произвежда това вещество, но в малки количества. Ранните изследвания на клетките, отгледани в лабораторни условия, показали, че алфа-липоева киселина може да провокира самоликвидирането на раковите клетки.

Запазва в организма антиоксидантите аскорбинова киселина и витамин Е и усилва тяхната функционалност. Нормализира енергетичния обмен, спомага за усвояването на глюкоза и по този начин всяка клетка получава достатъчно подхранване и енергия. Помага при захарен диабет, като понижава необходимостта от инсулин на болните. Неутрализира вредното действие на свободните радикали и предотвратява стареенето на клетките. Способства изхвърлянето от тялото на соли на тежки метали и значително поддържа работата на черния дроб, дори при такива заболявания като цироза и хепатит. Действа благотворно върху нервната система и имунитета. Ефективно възстановява структурата на мозъчните и нервните тъкани, подобрява паметта, увеличава концентрацията и вниманието. Алфа Липоева Киселина 600 мг вегетариански капсули способства за възстановяване на нарушените зрителни функции, съдейства за успешната и безупречна работа на щитовидната жлеза и предотвратява някои болести, свързани с тази жлеза. Премахва последиците от хронична умора и повишава активността и трудоспособността. Освен това се бори с алкохолизма и възпрепятства развитие на нарушения в работата на нервната система, обмяната на веществата, разрушаването на клетките на главния мозък – последствия, които предизвиква приемът на алкохол.

Ползи:

Антиоксидант и имуностимулант;
Помага при диабет, кардиомиопатия и Алцхаймер;
Подкрепя щитовидната жлеза и панкреаса;
Повишава мускулната маса;
Подпомага другите антиоксиданти като усилва функциите им;
При диабетици понижава нуждата от инсулин;
Детоксикира черния дроб;
Помага при проблеми с черния дроб и алкохолизъм;
Подобрява зрението;
Понижава холестерола;
Понижава умората и повишава работоспособността;
Подкрепя нервната система;
Съдейства за доброто здраве на сърдечно-съдовата система.
и др.

15 други продукти в същата категория: