Нов

Биологично масло от Макадамия, 10 мл.

HS0030

Нов

INCI - Macadamia Ternifolia Seed Oil

Маслото от макадамия е познато като едно от маслата със състав най-близък до този на човешката кожа - състои се от мононенаситени триглицериди до 85 %, с което е рекордьор сред естествените масла. 

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

16,29 лв

Повече информация

ПРОИЗХОД

Кения; Добито чрез студено пресоване

ОПИСАНИЕ

Около 20 % от състава му са палмитолеинови триглицериди от типа "омега-7", които имат антиоксидантно действие. Палмитолеиновата киселина се съдържа в кожата и с възрастта нивото й намалява. Затова маслото от макадамия е важно средство за намаляваме на последиците от стареенето. Поради своите омекотяващи свойства и хидратиращо въздействие то е чудесно за суха и старееща кожа, защото й помага да запази своята гладкост, еластичност и свеж вид. Маслото от макадамия лесно попива - не случайно се нарича "изчезващо масло". То е хипоалергенно, има благотворно действие върху чувствителни кожи, идеално е за масаж по време на бременност. Прилага се на бебета в случаи на обриви и млечни корички. Облекчава слънчеви изгаряния, протривания и белези от рани. Маслото от макадамия има висока влагозадържаща способност. Ценна съставка е на масажни смеси и бази за ароматерапия, тъй като има плътна консистенция и почти не притежава собствен аромат. Всестранните му качества се отбелязват във всички изследвания.

СЪХРАНЕНИЕ

В сухи и закрити помещения при температура от 5 до 20°C. Да не се излага на пряка слънчева светлина и топлина!

ПРИЛОЖЕНИЯ

Хидратира, омекотява и подхранва кожата Използва се като добавка към маски за лице за суха, чувствителна и старееща кожа.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Нанесете върху почистена кожа с леки масажни движения докато попие напълно

ВНИМАНИЕ

Пази от деца! Преди употреба да се направи тест за чувствителност! При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта! Да не се употребява при алергия към някое от маслата! При попадане в очите, измийте обилно с вода!

Да не е приема перорално/!

30 други продукти в същата категория: