Нов

Биологично масло от Таману, 10 мл.

HS0031

Нов

INCI - Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Таману Познато от дълбока древност, маслото таману е широко използвано в традиционната полинезийска медицина. Произведено от студено пресовани зрели и продължилетно сушени семена от екзотичното дърво Таману, разпространено в Тихоокеанските острови от Индия до Австралия.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

15,59 лв

Повече информация

ПРОИЗХОД

Виетнам; Добито чрез студено пресоване

ОПИСАНИЕ

Маслото таману има няколко основни действия, като: - Регенериращо – прилага се при рани и порязвания, изгарания, белези след операция, акне, ухапвания от всякакви насекоми и др. - Противовъзпалително – наблюдава се благоприятно действия върху рани, обриви и ухапвания; - Противогъбични свойства; - Антибактериални свойства ; - Аналгетични свойства – прилага се за облекчаване на болки - Овлажняващо действие, дължащо се на високото му съдържание на омега-6-мастни киселини. Перфектно за хидратиране и съживяване на суха или увредена кожа. Препоръчва се да не се прилага самостоятелно,а да се разреди с друго базово масло!

СЪХРАНЕНИЕ

В сухи и закрити помещения при температура от 5 до 20°C. Да не се излага на пряка слънчева светлина и топлина!

ПРИЛОЖЕНИЯ

- В козметиката – притежава приятен аромат, правии кожата мека и гладка; използва се като добавка в противобръчкови или овлажнителни кремове, слънцезащитни продукти. - Ароматерапия

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Маслото може да се прилага неразредено, директно върху кожата, но поради загряващото си действие е добре да се смеси с други масла, за да се избегне дразнене или увреждане на кожата.

ВНИМАНИЕ

Пази от деца! Преди употреба да се направи тест за чувствителност! При наличие на обрив или зачервяване – не използвайте продукта! Да не се употребява при алергия към някое от маслата! При попадане в очите, измийте обилно с вода

Да не е приема перорално/!

30 други продукти в същата категория: