DK0468
Нов
Внимание: Последни наличности!
Срок на наличността:
Описание:
Състав:
Произход:
Защо авокадово масло ALEXANDRIA?
Универсална мазнина
Авокадовото масло притежава една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини, 249 °C, което го прави изключително подходящ избор при готвене на висока температура. С него спокойно може да се пържи, пече, сотира и маринова, тъй като мазнината не се окислява, не загаря и не образува липидни радикали. Това означава, че вече не е нужно да използвате две различни мазнини - една за салати и една за готвене.
Като добавка към салати (чисто или в дресинг) се долавя послевкус на ядки.
Витамини и антиоксиданти
• Високите нива на мононенаситени мастни киселини поддържат висока влажност в епидермиса, което води до по-здравословен тонус на кожата. Също така, те подпомагат намаляването на нивата на LDL холестерола (повече известен като „лош холестерол“), което от своя страна води до намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.
• Съдържанието на Oмега-3 мастни киселини намалява риска от възпаления, висок холестерол, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, депресия и артрит, а не се произвежда от организма.
• Авокадовото масло е богато на мастноразтворимите витамини А, D, Е и К.
• Авокадовото масло е богато на магнезий, който е основен участник в играждането на костите на човешкото тяло. Допълнително, магнезият помага да се справяме по-лесно със стреса в натовареното ежедневие.
• Авокадовото олио съдържа високата концентрация на бета-ситостерол. Той е особено полезен за мъжете поради способността му да блокира ензима 5-алфа-редуктаза, който води до проблеми с простатата и косопад.
• Авокадото съдържа повече калий от банана, който е известен с високото съдържание на минерала (422 мг в средно голям банан).
Авокадовото масло се извлича чрез процес на студено пресоване, който гарантира, че авокадово масло ALEXANDRIA е 100% чист продукт с отлично качество.
Първият етап от процеса включва внимателно подбиране на зрели плодове, без загнивания и натъртвания по кората. Процесът за извличане на авокадово масло е подобен на този за извличане на зехтин, с един допълнителен етап - месото на плода се отделя от кората и семката, преди да се пресова. След това месото се смила до паста и се разбърква между 40-60 минути при нагряване на пастата до 45° C. Обработката при тази температура спомага за извличането на маслото от клетките на плода и не влияе на качеството на мазнината.
В следващия етап центрофуга отделя маслото и водата от останалата част на плода с помощта на високоскоростна отцеждаща центрофуга . Във финалната фаза маслото се отделя от водата, a месото от отцеждащата центрофуга, заедно с корите и семките, се връща в овощните градини като тор, за да подобри почвеното плодородие.
8,99 лв
13,89 лв
4,98 лв
11,40 лв
14,99 лв
10,29 лв
5,95 лв
6,83 лв
16,99 лв
13,49 лв
13,86 лв
18,29 лв
18,50 лв
13,49 лв
сигурни ли сте, че искате да напуснете уебсайта?