DK0493
Нов
Продуктът вече не е наличен
Внимание: Последни наличности!
Срок на наличността:
Съдържание:
100 % люспа от биологична шипка, плодова фруктоза, без добавен пектин, без глутен, без консерванти. Контролирано сушене на шипката, протичащо първоначално в естествена среда, а след това при температура от 40 до 50 градуса С. Смляно на каменна мелница при температура 36 градуса C.
Приложение:
Приготвяне на домашен шипков мармалад след хидратиране и изваряване за около 40 мин. Полученият готов продукт е между 0,550 и 0,650 кг. В зависимост от степента на желаната гъстота.
Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките. Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.
От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.
Енергийна стойност | 1614kJ/100 g продукт |
Белтък | 3,00% |
Захари | 58,58% |
Мазнини | 0,88% |
Общи въглехидрати | 90,03% |
Сол | 0,42% |
Наситени мастни киселини | 0,17% |
5,59 лв
0,00 лв
4,67 лв
3,56 лв
5,29 лв
5,29 лв
4,75 лв
2,59 лв
8,24 лв
3,10 лв
3,10 лв
3,10 лв
4,80 лв
4,80 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
6,24 лв
4,80 лв
6,55 лв
10,99 лв
10,99 лв
сигурни ли сте, че искате да напуснете уебсайта?