Шипков мармалад суха смес 250 г

DK0493

Нов

Шипков мармалад – суха смес 250 г.
Подходящ за диабетици

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

7,80 лв

Повече информация

Съдържание:

100 % люспа от биологична шипка, плодова фруктоза, без добавен пектин, без глутен, без консерванти. Контролирано сушене на шипката, протичащо първоначално в естествена среда, а след това при температура от 40 до 50 градуса С. Смляно на каменна мелница при температура 36 градуса C.

 

 

Приложение:

Приготвяне на домашен шипков мармалад след хидратиране и изваряване за около 40 мин. Полученият готов продукт е между 0,550 и 0,650 кг. В зависимост от степента на желаната гъстота.

Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата.  Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките. Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин.

От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.

Енергийна стойност

1614kJ/100 g продукт

Белтък

3,00%

Захари

58,58%

Мазнини

0,88%

Общи въглехидрати

90,03%

Сол

0,42%

Наситени мастни киселини

0,17%

30 други продукти в същата категория: