Петмез от грозде, 800г, Aksuvital

DK0539

Нов

 100% петмез от грозде.
Без добавена захар! Не съдържа консерванти и добавки!

Повече детайли

14,49 лв

Повече информация

Нетно количество: 800г

Съхранение: На сухо и хладно място.

Производител: Aksuvital, Турция.

 

Енергийна стойност на 100г.

Енергия, kkal/kJ

264/1104,57

Мазнини, g

0

Въглехидрати, g

63

Протеин, g

3,0

 

Утаяването и/или кристализацията са естествени процеси и не са признак за влошаване на качеството.

Консумирайте с кисело мляко, в чай, палачинки, като топинг за сладолед, ползвайте като заместител на захарта в кексове, сладкиши и десерти.

 

Най-висококачественото грозде от района на Беломорието и Мраморно море се подбира внимателно, сварява се и се пакетира от изцяло автоматизирани ситеми за производство, без пряк досег с човешка ръка.

Сочната част от гроздето, използвана за производството на меласа, съдържа много витамини, включително А, С и В6, заедно с минерали като калий, калций, желязо и магнезий.

Освен това съдържа фитохимикали, които могат да действат като антиоксиданти, елиминирайки свободните радикали в клетките

Гроздовата меласа е богата на желязо и може потенциално да лекува страдащите от желязодефицитна анемия. Изследване, представено в "Турският журнал по педиатрия", сравнява усвояването на желязо от гроздова меласа и железен сулфат при 56 бебета. Изследователите разделили бебетата на възраст от шест до 36 месеца в две групи субекти с желязодефицитна анемия и неанемични лица. Наблюденията установяват, че усвояването на желязо от гроздова меласа е сравнимо с това на железен сулфат - вид желязо, използвано за лечение на хора с желязодефицитна анемия.

 

30 други продукти в същата категория: