Сироп от рожков с екстракт от куркума, 350г Aksuvital

DK0540

Нов

 Сироп от рожков плод, екстракт от куркума.
Без добавена захар! Не съдържа консерванти и добавки

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

9,99 лв

Повече информация

Нетно количество: 350г

Производител: Aksuvital, Турция.

Препоръчителна дневна доза: 2 до 4 ч.л. дневно.

Може да се консумира директно. Разклатете добре преди употреба.

Сиропът от рожков се получава чрез по-продължително варене на плодовете от рожков. Той е по-гъст от петмеза, което засилва вкуса и лечебните му свойства.

Плодовете от рожков са специално селектирани и се обработват, изваряват и опаковат от изцяло автоматизирани ситеми за производство, без пряк досег с човешка ръка.

Утаяването и/или кристализацията са естествени процеси и не са признак за влошаване на качеството.

 

Потенциални ползи на Сироп от рожков:

*Теофилинът в меласата от рожков повлиява добре на хора, страдащи от белодробни заболявания, като хроничен астматичен бронхит и емфизем, известни като хронична обструктивна белодробна болест или ХОББ. За период от една година 110 участници с ХОББ получавали или 100 mg теофилин с бавно освобождаване или плацебо. Субектите, получаващи теофилин, са имали по-малко епизоди и обостряния от тези, приемащи плацебо. Учените заключили, че нискодозовият орален прием на  теофилин е ефективен и добре поносим за дългосрочно лечение за стабилна ХОББ; обаче е необходима допълнителна научна информация за категорично доказване на ефективността на екстракти от рожков за лечение на ХОББ.

*Превенция на рака: Полифенолното съдържание на рожков го прави силен антиоксидант, а брашното от рожков , друг страничен продукт от това полезно растение, е пряко свързано с цитотоксичната активност в организма.

*Управление на диабета: В сравнение с обикновения шоколад, рожков има значително по-малко захар, никакви мазнини и само 1/3 от калориите на шоколада. Той може да помогне за предотвратяване на пикове в кръвната захар и да бъде безопасен хранителен избор за диабетици.

*Подобрено храносмилане: Като богат източник на диетични фибри, рожков може да помогне на храносмилателните дейности на организма. Фибрите увеличават движенията на червата и стимулират регулярността, както и секрецията на стомашни сокове и перисталтичното движение.

*Помощ за загуба на тегло: Влакната, открити в рожков, са донякъде специални, тъй като инхибират секрецията на постпрандиалния грелин, хормон, който казва на тялото, че е гладен, и който се отделя след хранене.

*Здрава сърдечно-съдова система: Влакната от рожков са специални фибри и е доказано, че са много ефективно средство срещу висок холестерол.

 

Куркумата е една от най-известните билки, обект на научни изследвания за потенциални ползи върху човешкото здраве. Куркуминът е основната активна съставка в куркумата.

* Куркуминът е силно ествествено противовъзпалително средство. Според някои изследователи той е толкова мощен, че съответства на ефективността на някои противовъзпалителни лекарства, без страничните ефекти. Куркуминът може да играе основна роля при почти всяко хронично, западно заболяване. Това включва сърдечни заболявания, рак, метаболитен синдром, болестта на Алцхаймер и различни дегенеративни състояния.

*Пациентите с артрит реагират много добре на добавките с куркумин. Много други проучвания разглеждат ефектите на куркумина върху артрита и отбелязват подобрения в различни симптоми.

*Куркуминът е мощен антиоксидант, който може да неутрализира свободните радикали поради своята химическа структура. В допълнение, повишава активността на собствените антиоксидантни ензими на тялото.

*Куркуминът повишава нивата на мозъчния хормон BDNF, което увеличава растежа на нови неврони и се бори с различни дегенеративни процеси в мозъка.

*Може да подобри състоянието при депресия. Депресията е свързана и с намалени нива на невротрофичен фактор, произведен от мозъка (BDNF) и свиващ се хипокампус, мозъчна област с роля в ученето и паметта.

Куркуминът повишава нивата на BDNF, което потенциално отменя някои от тези промени

*Може да понижи риска от сърдечни заболявания. Може би основната полза от куркумина, когато става въпрос за сърдечни заболявания, е подобряването на функцията на ендотела, който е лигавицата на кръвоносните ви съдове.

*Проучванията показват, че Куркуминът може да допринесе за смъртта на ракови клетки и да намали ангиогенезата (растеж на нови кръвоносни съдове при тумори) и метастази.

*Може да бъде полезен при превенция и лечение на болестта на Алцхаймер. Куркуминът може да премине кръвно-мозъчната бариера и е доказано, че води до различни подобрения в патологичния процес на болестта на Алцхаймер.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

30 други продукти в същата категория: