Сироп от рожков, 640г, Aksuvital

DK0542

Нов

100% екстракт от рожков.
Без добавена захар! Не съдържа консерванти и добавки!

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

13,59 лв

Повече информация

Нетно количество: 640г

Препоръчителен дневен прием: по 1ч.л. два пъти дневно.

Може да се приема директно или разтворен във вода, чай или мляко.

Сиропът от рожков се получава чрез по-продължително варене на плодовете от рожков. Той е по-гъст от петмеза, което засилва вкуса и лечебните му свойства.

Производител: Aksuvital, Турция.

 

Хранителна стойност на 100 g

Енергия (kj / kcal)

1256,9/300,4

Мазнини (g)

0

Въглехидрати (g)

72

Протеин (g)

3,1

Витамин В1, mg

2,2

Витамин В2, mg

2,8

Витамин В6, mg

2,8

Витамин В12, mcg

5,0

Цинк, mg

20

 

Плодовете от рожков са специално събрани от Източната и Югоизточната част на Турция, известна с благоприятният си климат за това растение. Те се обработват, изваряват и опаковат от изцяло автоматизирани ситеми за производство, без пряк досег с човешка ръка.

Утаяването и/или кристализацията са естествени процеси и не са признак на влошаване на качеството.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза!

Продуктът не е хранителна добавка и не заменя нормалното хранене!

В случай на бременност и кърмене се консултирайте с вашият лекар!

Съхранявайте на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.

Потенциални ползи:

Теофилинът в меласата от рожков повлиява добре на хора, страдащи от белодробни заболявания, като хроничен астматичен бронхит и емфизем, известни като хронична обструктивна белодробна болест или ХОББ. За период от една година 110 участници с ХОББ получавали или 100 mg теофилин с бавно освобождаване или плацебо. Субектите, получаващи теофилин, са имали по-малко епизоди и обостряния от тези, приемащи плацебо. Учените заключили, че нискодозовият орален прием на  теофилин е ефективен и добре поносим за дългосрочно лечение за стабилна ХОББ; обаче е необходима допълнителна научна информация за категорично доказване на ефективността на екстракти от рожков за лечение на ХОББ.

  •         Превенция на рака: Полифенолното съдържание на рожков го прави силен антиоксидант, а брашното от рожков , друг страничен продукт от това полезно растение, е пряко свързано с цитотоксичната активност в организма.
  •          Управление на диабета: В сравнение с обикновения шоколад, рожков има значително по-малко захар, никакви мазнини и само 1/3 от калориите на шоколада. Той може да помогне за предотвратяване на пикове в кръвната захар и да бъде безопасен хранителен избор за диабетици.
  •          Подобрено храносмилане: Като богат източник на диетични фибри, рожков може да помогне на храносмилателните дейности на организма. Фибрите увеличават движенията на червата и стимулират регулярността, както и секрецията на стомашни сокове и перисталтичното движение.
  •          Помощ за загуба на тегло: Влакната, открити в рожков, са донякъде специални, тъй като инхибират секрецията на постпрандиалния грелин, хормон, който казва на тялото, че е гладен, и който се отделя след хранене.
  •          Здрава сърдечно-съдова система: Влакната от рожков са специални фибри и е доказано, че са много ефективно средство срещу висок холестерол.

30 други продукти в същата категория: