Билков чай с жълт кантарион, 40 пак. Мecitefendi

DK0545

Нов

Състав: жълт кантарион, семена от копър, семена от анасон, слез, бял равнец, полски хвощ, листа от коприва.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

11,99 лв

Повече информация

Показания: Знае се, че семената от копър и ананасон благоприятстват добрата функция на стомаха и червата и действат добре при храносмилателни проблеми като подуване, газове, метеоризъм, лошо храносмилане. Може да бъде полезен при язва, остър и хроничен гастрит. Заедно с другите билки в състава си чаят може да регулира дейността на панкреаса, може да се ползва като профилактика при язви и гастрити, да дренира и прочиства организма, действа успокояващо при нервен стомах.

Начин на употреба: 1 пакетче чай, веднъж дневно.
Запарете 1 пакетче чай в 200-250мл вода за 5 минути. Прецедете и изпийте.

Внимание! В случай на бременност и кърмене и случай на заболяване и/или употреба на наркотици, се консултирайте с Вашия лекар. Продуктът не е хранителна добавка.

Нетно количество: 40 пак. Х 1,5 g / 60 g

Жълт кантарион

Смята се, че жълтият кантарион помага да се повиши настроението и да се намали депресията. Но билката се изследва също и за следните здравословни проблеми – безпокойство, симптоми, свързани с менопаузата, предменструален синдром (ПМС), сезонно афективно разстройство, като средство за прекратяване на тютюнопушенето и не на последно място за облекчаване на възпалението по кожата и в червата. Масло, приготвено от жълт кантарион може да се използва локално за заздравяване на рани и за редица други кожни състояния, като екзема и хемороиди.

Депресия. Изследване от 2015 г., публикувано в Annals of Family Medicine, изследва дали антидепресантите са по-ефективни от плацебо в условия за първична помощ. За анализа учените разгледали 66 публикувани по-рано проучвания (с общо 15 161 участници) и открили, че лекарствата с антидепресанти и екстрактите от жълт кантарион са по-ефективни от плацебо.

Намалява колебанията в настроението. Има два различни периода на женско сексуално здраве, които могат да бъдат предизвикателни по отношение на промените в настроението: предменструален синдром и менопауза. Жълтият кантарион е широко препоръчителен за жени и в двата периода, тъй като е показано, че неговите химични съставки намаляват промени в настроението и тревожност при жени в менопауза. Освен това те намаляват тежестта на спазмите и дразненето и депресията преди менструацията. https://europepmc.org/abstract/med/10623319

Възстановява хормоналния баланс. Активните съставки на жълтия кантарион имат силно влияние върху хормоналната регулация в организма. Хипотиреоидизмът е едно от най-често срещаните нарушения на щитовидната жлеза и е показано, че тази билка намалява симптомите й и помага на щитовидната жлеза да започне отново да освобождава нормални нива на хормоните. https://link.springer.com/article/10.2165/00023210-200317080-00001

Противовъзпалително средство. Успокояващата природа на жълтия кантарион и богатата концентрация на антиоксидантни и противовъзпалителни съединения го правят идеален за облекчаване на болката от артрит, подагра, дискомфорт в ставите и мускулни болки. Точно както помага за облекчаване на възпалението по кожата и в червата, жълтият кантарион също намалява възпалението в сърдечно-съдовата система, като по този начин помага за понижаване на кръвното налягане и намаляване на стреса върху сърцето. http://jpet.aspetjournals.org/content/307/1/254.short

Облекчава симптомите при отказване от вредни навици. Ранните индикации показват, че употребата на жълт кантарион може да бъде много полезна за облекчаване на симптомите след отказване на цигари, алкохол или други пристрастяващи вещества. http://mediatum.ub.tum.de/doc/1218529/1218529.pdf

Антивирусен агент. Наскоро се появиха нови изследвания, които казват, че жълтият кантарион има определени антивирусни способности, които намаляват риска от СПИН, хепатит и други сериозни вирусни състояния. Необходими са обаче допълнителни изследвания за това.

Семена от копър

Чай от копър се препоръчва пpи нepвни cъcтoяния, paздpaзнeн cтoмax, нapyшeнo xpaнocмилaнe, за нормализиране чревната перисталтика и предпазване от задържане на газове, има благоприятно влияние при колики при малки деца и болки в корема при възрастни. Освен това може да се ползва зa oбeзбoлявaнe, ĸaтo пpoчиcтвaщo cpeдcтвo, пpи ĸaшлицa или зa пo-cвeжa ĸoжa. Чаят от копър се препоръчва при болезнена менструация, като намалява контракциите на матката. Улеснява откашлянето при респираторни инфекции, регулира кръвната захар – копърът е един от естествените регулатори на глюкозата в кръвта.

Семена от анасон

Редица различни проучвания сочат ползите от анасон при гастрити, ентероколити с болезнени колики, метеоризъм (газове), възпалителни заболявания на пикочните пътища /цистит/, бъбречнокаменна болест, както и при ангини, ларингити с пресипнал глас, фарингити, хронични бронхити, бронхиална астма, и др. Увеличава лактацията.

Слез (лечебна ружа)

Народната медицина използва лечебните свойства на ружата най-вече при заболявания на дихателните пътища, придружени от упорита кашлица, магарешка кашлица, бронхити, трахеити. Уcпoĸoявa xpoничнa ĸaшлицa и зaчepвeнo гъpлo, дeйcтвa пpoтивocпaзмeнo, подпoмaгa oтxpaчвaнeтo и ceĸpeциятa нa бpoнxиaлни ceĸpeти.
Освен това обаче, лечебната ружа се препоръчва и при заболявания на храносмилателния канал като язвена болест, хиперацидни гастрити, при хронични колити и дори при дизентерия. Пoлeзнa е пpи cпaзми в cтoмaшнo-чpeвния тpaĸт.
Дeйcтвa ycпoĸoявaщo нa нepвнaтa cиcтeмa.
Знaчитeлнo пoдoбpявa paбoтaтa нa пиĸoчнo-пoлoвaтa cиcтeмa и xpaнocмилaнeтo.

30 други продукти в същата категория: