Повече информация
Пшеницата е една от основните житни култури. Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на сушени плодове и ядки.
Пшеницата съдържа минерални соли, каталитични елементи, калций, магнезий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, РР, и ферменти. Подходяща храна при състояния на деминерализация, анемия, бременност и кърмене.
В народната медицина отварат от пшеница се смята за имуностимулатор. Пшеницата е богата на растителни хормони и съдейства за нормалното състояние на кожата.
Препоръчителна употреба:
Изплакнете с вода и сварете за 30 – 45 минути, в съотношение 1:3. Може също да я накиснете предварително – за 10 часа, сменяйки водата на 2 – 3 часа. Това ще намали времето за варене до 10 минути.
Съдържа глутен. Може да съдържа следи от ядки, соя и сусамово семе.