DK0798
Нов
Внимание: Последни наличности!
Срок на наличността:
Палмовата захар се прави чрез изсушаване на сиропа от цветовете на палми Аренга. Тя е предпочитан подсладител заради нежния си карамелен вкус и аромат. Тази захар е подходяща за подслаждане на топли напитки, шейкове глазури и десерти.
Съхранение: На сухо и прохладно място, при стайна температура.
Хранителни стойности за | 100 г |
---|---|
Енергийност (ккал/ kJ) | 384/1632 |
Въглехидрати (г) | 93 |
от които захари (г) | 93 |
Мазнини (г) | 0,2 |
от които наситени (г) | 0,2 |
Протеини (г) | 1,7 |
Сол (г) | 0,35 |
Влакнини (г) | 1,1 |
Палмовата захар е естествен подсладител под форма на кристали и е с изключително нисък гликемичен индекс. Тя се разтваря, разтапя се и вкуса и е почти като на захарта, но е естествена и най-важното – не е рафинирана. Извлича се от цветовете на кокосовите палми като се събира старателно цветния нектар от тях. Този нектар след това се изсушава по естествен начин и се образуват кафяви кристали – богати на витамини и минерали, хранителни вещества, към които спадат калий, цинк, желязо и витаминиB1, B2, B3 и B6.
За разлика от бялата захар тя не се рафинира и не се избелва. Именно това запазва всичките и хранителни вещества в нея. Това е много рядко срещано при подсладителите, защото повечето биват подлагани на обработка и пречистване. Дори стевията, когато бъде правена на бяла пудра бива рафинирана.
Тя е препоръчителна за хора с предпоставки за диабет, затлъстяване и болести свързани с метаболитни синдроми.
6,29 лв
18,29 лв
5,40 лв
17,99 лв
9,49 лв
17,85 лв
9,45 лв
2,89 лв
25,49 лв
14,34 лв
4,29 лв
4,49 лв
5,20 лв
8,29 лв
6,25 лв
5,85 лв
15,25 лв
9,29 лв
25,99 лв
4,49 лв
14,99 лв
10,09 лв
9,99 лв
9,99 лв
7,12 лв
4,79 лв
7,95 лв
13,99 лв
5,91 лв
8,89 лв
сигурни ли сте, че искате да напуснете уебсайта?