Захранване, водено от бебето - лесно, съвременно, здравословно

MM0100

Нов

"Захранване, водено от бебето" (ЗВБ) ще насърчи вашето дете да развие природно заложените си умения за хранене, да се научи да се храни самостоятелно от самото начало и да се запознае с храните в естествения им вид. Няма да има нужда от пюрета и специални ястия, от строги грамажи и сложни таблици - бебето ще бъде активен участник в семейните хранения!

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

17,90 лв

Повече информация

С тази книга ще преминете заедно, спокойно и безпроблемно през процеса на въвеждане на твърдите храни и ще намерите надеждна информация и отговори на всички въпроси, които вълнуват родителите, относно захранването и детското хранене:

  • Най-новите препоръки за храненето в кърмаческа възраст и за началото и протичането на захранването
  • Развитието на храносмилателната и имунната система и на моторните умения за хранене при децата
  • Защо е логично бебето да се научи да се храни самостоятелно, а не да бъде хранено от някой друг
  • Нужно ли е предлагането на пюрета като етап от въвеждането на твърди храни
  • Как да превърнем храненето и захранването в приятен и удовлетворяващ процес за всички в семейството
  • Кои са храните, които са неподходящи за най-малките и какво включва една пълноценна и балансирана диета
  • Съвременна схема за захранване след 6-месечна възраст на известния холандски детски диетолог и IBCLC Стефан Клейнчес
  • Изграждане на здравословни хранителни навици в дългосрочен план
  • Лесни и вкусни рецепти за всички възрасти


Захранване, водено от бебето (ЗВБ) е не само хранене. То поставя началото на един по-широк подход в цялостното възпитание на детето. Дава му възможност да се изяви като самостоятелна личност още от най-ранна възраст, да придобие увереност във възможностите си и свобода в изборите си. Да се учи на нови умения и да взима собствени решения. Захранването е първото истинско порастване на вашето бебе, то не е просто въвеждане на различни храни в строг ред и в определени дни.

Като родители, захранване, водено от бебето, ще ви помогне да приемете детето с особеностите на неговата индивидуалност, да следвате неговите темпове и да сте по-спокойни в решенията си. Понякога не е нужно контролът да бъде изцяло в нашите ръце, а само да поставим ясни граници и да бъдем добър пример. И може би точно така ще изградим с децата си една връзка, основана на взаимното уважение и разбиране и за в бъдеще!

Мария Нориега е журналист и преводач, автор на популярния блог "За близнаците". Майка е на две вече почти пораснали дъщери. С многобройните си статии и публикации, тя допринася от години не само за популяризирането на захранване, водено от бебето в България, но и със съвети и опит относно кърменето и родителството.

Тази книга предлага схема за захранване, напътствия и рецепти.

30 други продукти в същата категория: