Кокосово масло - студено пресовано, сурово - био 200мл

BF0068

Нов

Кокосовото масло (понякога наричано и олио) се е използвало като храна и лекарство още от зората на времето. Кокосовото масло/олио се състои от повече от 90% сурови наситени мазнини — важен и ценен строителен материал за всяка клетка в човешкото тяло.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

6,65 лв

Повече информация

Кокосовото масло може да се смесва с какаови продукти (сурови какаови парченца, какаово масло, какао на прах) за здравословни, сурови шоколадови десерти. Кокосовото масло е по-стабилно при нагорещяване (до 75˚С). Използвайте кокосово масло за кожата си. Комбинирайте го с масло от карите (Shea Butter), за да създавате свои собствени масла. Кокосово масло, намазано върху зъбите и венците, убива микробите в устата и нормализира pH на устната кухина. Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилника.

Употреба като суперхрана:

Един възрастен може да консумира на ден две и повече супени лъжици кокосово масло от (10 до 30 г.) , чисто или смесено в любимата ви напитка (чай, мляко, смути и т.н.) или смесено на подсилваща закуска с други суперхрани (годжи бери, спирулина, пчелен прашец и други).

Консумацията на сурово кокосово масло/олио може да помогне за доброто ви здраве по следните начини:

- подобрява храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини (А, D, Е, К и бета каротин) и аминокиселини
- подсилва имунната система – кокосовото масло се бори естествено с вируси, бактерии и бързо развиващи се гъбички
- подобрява използването на захарта в кръвта и намалява симптомите на хипогликемия
- подобрява усвояването на калций и магнезий
- помага на тялото да използва по-пълноценно есенциалните мастни киселини (омега-3, омега-6, омега-9). Може и трябва да вземате кокосово масло заедно с други суперхрани, богати на мастни киселини омега-3 (конопени семена, лен, и др.). Кокосовото масло и мастните киселини омега-3, може да са два пъти по-ефикасни, ако се вземат заедно, отколкото поотделно.

Произход: Филипини

Противопоказания:

Благодарение на съдържащите се мастни киселини, кокосовото масло не трябва да се използва за мазна кожа, с големи пори или склонна към акне кожа, тъй като може допълнително да уголеми порите или да ги запуши.

200 мл

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

20 други продукти в същата категория: