Натурална морска сол 200 гр. Fleur de Sel

MM0224

Нов

Нерафинираната морска сол на флейки, по-известна като Цвете на солта (фр. Fleur de Sel), се добива по метода на слънчево изпарение в солниците на природния резерват „Атанасовско езеро“ на брега на Черно море. Отличава се с деликатна и комплексна соленост.  

Състав

Чиста морска сол с балансиран комплекс от макро и микро елементи– бета каротин, естествен йод, натрий, калий, магнезий и др.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

11,45 лв

Повече информация

Какво е Сол на флейки/Цвете на солта:

През горещите летни месеци юли и август по повърхността на морските вълни се сформират блестящи кристалчета сол. Леки като перца, те политат заедно с вятъра и нежно се посипват по морския бряг. От там се събират ръчно и се подлагат на деликатен обработващ процес на пречистване и пакетиране.

Цветето на солта има естествено съдържание на елементи - йод, калций, магнезий, калий, цинк, манган, желязо, бета каротин и други.

Любопитен факт за ефирните солни люспички е, че заради неравномерната си големина те реагират по интересен начин при контакт с ястия, както и при допира до езика - получава се усещане за приливи и отливи, тъй като при бързото разтапяне на най-ситните частици се усеща мигновен солен взрив, който бързо отшумява, последван от второстепенни солени преживявания от последващото разтапяне на по-едрите кристалчета.

Морската сол Fleur de Sel може да поеме влага до 10%, поради което има по-влажна текстура и може да се разтваря по-бързо в сравнение със сухата трапезна сол.

Нето тегло: 200 г

24 други продукти в същата категория: