Конопено семе белено 200гр

ВК3156

Нов

200г Био конопени семена, белени.

Сертифициран продукт от биологично земеделие.

Произход: Австрия

Повече детайли

10,49 лв

Повече информация

Конопените семена идват от  конопеното растение, известно със здравите си влакна. Тези семена са ядливи (познати като конопени семена или конопени ядки) и са използвани в нарастващ брой продукти днес. Растението е познато като изключително лесно да се култивира, с фантастична продукция. Конопът се използва в кулинарията и е все още легален за отглеждане на много места по света, включително и САЩ.

Конопът е смятан за едно от най-хранителните растения на света. Конопените семена съдържат всички аминокиселин, което ги прави идеален източник на протеини за вегани и суровоядци. Есенциалните мастни киселини се съдържат в голямо количество в семената и са в идеално отношение, благоприятно за човешкия организъм. Имат и добър запас от магнезий, желязо, калий и фибри. Съдържанието им на вит. Е ги прави и добър антиоксидант.

Съдържание на конопените семена:
* Всички 20 аминокиселини, включително деветте незаменими аминокиселини, които нашето тяло не може да произвежда
* Висок процент на протеини, които подобряват имунитета и отстраняват токсините
* Естествен, най-висок растителен източник на основните мастни киселини
*  Идеално отношение (3:1) на Омега-6 и Омега-3 аминокиселини- за кардио-съдово здраве и общо подобряване на имунната система
* Главен източник на протеини за вегетарианци, вегани и суровоядци
* Богат източник на фитовещества, които защитават  кръвта, тъканите, клетките, органите и системите като цяло
* Най- богат източник на полиненаситени мастни киселини


Конопените семена могат да се поръсят на всякакъв вид салати, като допълнение към топинги за различни десерти, както и в състава на различни ястия, но ако се преработват (пекат, варят) се губят част от полезните им  съставки и ефекти.  Известни като суперхрана, семената могат да се добавят и в шейкове, смутита, овесени ядки и т.н.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

30 други продукти в същата категория: