BF0145
Нов
Според китайската медицина, годжи бери или също така лициум или мерджан е плод, който е сладък на вкус и с неутрален характер; влияe на дробовете, бъбречните канали и засилва Ин енергията. Плодовете могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура.
Внимание: Последни наличности!
Срок на наличността:
Плодовете на годжи бери са изключително хранителни. За една дневна доза, между 10 и 30 грама, те осигуряват на организма повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция червено месо. Те са добър източник на витамини от групата В и антиоксиданти, които предотвратяват вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма. Богати на полизахариди, годжи бери спомагат за функционирането на имунната система, съдържа 18 вида аминокиселини и калий. Накратко, годжи бери се грижи за вашата кожа, за сърдечносъдовата ви и имунна системи.
Годжи Бери е добър адаптоген (адаптогените въздействат терапевтично общо върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия).
Смята се, че годжи бери плодовете съдържат следните хранителни съставки:
6 основни витамина
11 основни елемента
22 минерала
18 амино киселини
8 полизахариди
6 монозахариди
5 ненаситени мастни киселини (линоненола и алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли)
5 каротеноиди, вкл. бета каротен, лутеин и др.
много фенолни пигменти (антиоксиданти)
Годжи бери съдържа и много фитохимикали:
- бета каротен: 7 мг. за 100 гр. сушени плодове
- Зеаксантин - до 200 мг. на 100 гр. сушени плодове
- полизахариди: до 31% от теглото на пулпата
Открито е, че плодовете съдържат:
калций - 112 мг./100 г
калий - 1130 мг./100 г
желязо - 9 мг./100 г
цинк 2 мг./100 г
селен - 50 мкг./100 г
рибофлавин - 1,3 мг./100 г
витамин С - между 29 и 148 мг./100 г
и други
Как да консумираме Годжи Бери:
- с мюсли
- с овесени ядки
- с кисисело мляко
- с топла вода за чай
- могат да се ядат директно
- като съставка на кейкове, десерти и др.
Дневен прием:
Консумирайте до 30 грама на ден. Годжи Бери могат да се консумират и от деца - до 5 гр.
Съхранение:
Можете да съхранявате Годжи Бери в стъклен съд, хартиен плик или хладилник.
Мерки за безопасност:
Избягвайте прием на Годжи Бери ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae– включващо картофи, домати и пиперки). Избягвайте ги също при диария, газове и подуване на корема.
Ако сте подложени на химиотерапия или лъчево лечение, може да използвате плодовете на Годжи Бери, за да се защитите от спадане на нивото на белите кръвни телца и да увеличите ефекта от терапията.
7,89 лв
8,70 лв
сигурни ли сте, че искате да напуснете уебсайта?