Годжи Бери-насипно /цена за 1 кг./

BF0145

Нов

Според китайската медицина, годжи бери или също така лициум или мерджан е плод, който е сладък на вкус и с неутрален характер; влияe на дробовете, бъбречните канали и засилва Ин енергията. Плодовете могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

22,10 лв

Повече информация

Плодовете на годжи бери са изключително хранителни. За една дневна доза, между 10 и 30 грама, те осигуряват на организма повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция червено месо. Те са добър източник на витамини от групата В и антиоксиданти, които предотвратяват вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма. Богати на полизахариди, годжи бери спомагат за функционирането на имунната система, съдържа 18 вида аминокиселини и калий. Накратко, годжи бери се грижи за вашата кожа, за сърдечносъдовата ви и имунна системи.

Годжи Бери е добър адаптоген (адаптогените въздействат терапевтично общо върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия).

Смята се, че годжи бери плодовете съдържат следните хранителни съставки:
6 основни витамина
11 основни елемента
22 минерала
18 амино киселини
8 полизахариди
6 монозахариди
5 ненаситени мастни киселини (линоненола и алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли)
5 каротеноиди, вкл. бета каротен, лутеин и др.
много фенолни пигменти (антиоксиданти)

Годжи бери съдържа и много фитохимикали:
 - бета каротен: 7 мг. за 100 гр. сушени плодове
 - Зеаксантин - до 200 мг. на 100 гр. сушени плодове
 - полизахариди: до 31% от теглото на пулпата

Открито е, че плодовете съдържат:
калций - 112 мг./100 г 
калий - 1130 мг./100 г
желязо - 9 мг./100 г
цинк 2 мг./100 г 
селен - 50 мкг./100 г
рибофлавин - 1,3 мг./100 г
витамин С - между 29 и 148 мг./100 г
и други

Как да консумираме Годжи Бери:

- с мюсли
- с овесени ядки
- с кисисело мляко
- с топла вода за чай
- могат да се ядат директно
- като съставка на кейкове, десерти и др.

Дневен прием: 
Консумирайте до 30 грама на ден. Годжи Бери могат да се консумират и от деца - до 5 гр.

Съхранение: 
Можете да съхранявате Годжи Бери в стъклен съд, хартиен плик или хладилник.

Мерки за безопасност: 
Избягвайте прием на Годжи Бери ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae– включващо картофи, домати и пиперки). Избягвайте ги също при диария, газове и подуване на корема. 

Ако сте подложени на химиотерапия или лъчево лечение, може да използвате плодовете на Годжи Бери, за да се защитите от спадане на нивото на белите кръвни телца и да увеличите ефекта от терапията.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

4 други продукти в същата категория: