Годжи Бери - насипно ~ 100гр

Нов

Според китайската медицина, годжи бери или също така лициум или мерджан е плод, който е сладък на вкус и с неутрален характер; влияe на дробовете, бъбречните канали и засилва Ин енергията. Плодовете могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура.

Повече детайли

2,43 лв

24,30 лв за 1 кг

Повече информация

Плодовете на годжи бери са изключително хранителни. За една дневна доза, между 10 и 30 грама, те осигуряват на организма повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция червено месо. Те са добър източник на витамини от групата В и антиоксиданти, които предотвратяват вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма. Богати на полизахариди, годжи бери спомагат за функционирането на имунната система, съдържа 18 вида аминокиселини и калий. Накратко, годжи бери се грижи за вашата кожа, за сърдечносъдовата ви и имунна системи.

Годжи Бери е добър адаптоген (адаптогените въздействат терапевтично общо върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия).

Смята се, че годжи бери плодовете съдържат следните хранителни съставки:
6 основни витамина
11 основни елемента
22 минерала
18 амино киселини
8 полизахариди
6 монозахариди
5 ненаситени мастни киселини (линоненола и алфа-линоленова киселина, бета-ситостерол и други фитостероли)
5 каротеноиди, вкл. бета каротен, лутеин и др.
много фенолни пигменти (антиоксиданти)

Годжи бери съдържа и много фитохимикали:
 - бета каротен: 7 мг. за 100 гр. сушени плодове
 - Зеаксантин - до 200 мг. на 100 гр. сушени плодове
 - полизахариди: до 31% от теглото на пулпата

Открито е, че плодовете съдържат:
калций - 112 мг./100 г 
калий - 1130 мг./100 г
желязо - 9 мг./100 г
цинк 2 мг./100 г 
селен - 50 мкг./100 г
рибофлавин - 1,3 мг./100 г
витамин С - между 29 и 148 мг./100 г
и други

Как да консумираме Годжи Бери:

- с мюсли
- с овесени ядки
- с кисисело мляко
- с топла вода за чай
- могат да се ядат директно
- като съставка на кейкове, десерти и др.

Дневен прием: 
Консумирайте до 30 грама на ден. Годжи Бери могат да се консумират и от деца - до 5 гр.

Съхранение: 
Можете да съхранявате Годжи Бери в стъклен съд, хартиен плик или хладилник.

Мерки за безопасност: 
Избягвайте прием на Годжи Бери ако сте чувствителни към растения от семейство Картофови (Solanaceae– включващо картофи, домати и пиперки). Избягвайте ги също при диария, газове и подуване на корема. 

Ако сте подложени на химиотерапия или лъчево лечение, може да използвате плодовете на Годжи Бери, за да се защитите от спадане на нивото на белите кръвни телца и да увеличите ефекта от терапията.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

18 други продукти в същата категория: