Майтаке - гъби на прах 60гр

BF0338

Нов

Гъбите майтаке са много големи гъби, растящи в основата на дървета, които са се използвали повече от три хиляди години в традиционните китайска и японска кухня и билкарство, където гъбите се използват за поддържане на здравето, запазване на младостта и увеличаване на дълголетието.

Повече детайли

Внимание: Последни наличности!

17,15 лв

Повече информация

Сред няколкото вида гъби, използвани в традиционната медицина, за майтаке се твърди, че притежава най-мощните целебни качества. Известна като Царицата на гъбите в Япония, майтаке бързо печели слава като един от най-добрите имуностимуланти, познати на човека. В източната медицина се е ползвала повече от три хиляди години, а съвременните научни изследвания в Япония и САЩ откриха много силни съединения, които предотвратяват при тестове канцерогенезата в значителна степен. Считана е за една от най-мощните от всички гъби по отношение на подсилването на имунната система. Гъбите майтаке се усвояват лесно и действат не само интравенозно, а и като хранителна добавка.

Употреба:

Гъбите майтаке се считат за адаптоген – фактор, който увеличава устойчивостта на стрес и помага на организма да адаптира условията на стрес и да нормализира телесните функции, когато те са претърпели промяна. За майтаке се твърди, че е най-мощният имуностимулант от всички гъби. Най-важното вещество, съдържащо се в тях – полизахаридът бета-1, 6-глюкан – стимулира имунната система, като подсилва дейността на ключови клетки на имунната система, известни като клетки Т-помощници или клетки CD4.

Освен че подсилва имунната система, полизахаридното съединение на майтаке предотвратява канцерогенеза при лабораторни тестове и в момента се провеждат изследвания за възможната употреба на майтаке при злокачествени колоректални и гръдни заболявания. Освен това има добри признаци, че майтаке може да намали болката, падането на  коса, гаденето и другите странични ефекти, обичайни за химиотерапията. Според някои изследвания всички гъби са много богати на силния антиоксидант ерготионеин, а екзотичните гъби като майтаке го съдържат в още по-големи количества. Антиоксидантът ерготионеин  е изключителен метаболит, който предпазва клетките в човешкия организъм и това намалява риска от развиване на хронични заболявания.

Други ползи от майтаке, който са все още обект на изследвания, са антивирусно действие (което помага при синдром на хроничната умора и хроничен хепатит), понижаване на високото кръвно налягане, лечение на диабет при пациенти, които не са инсулино-зависими.

Майтаке съдържат витамини B2, D2 и ниацин. Витамин B2 помага на организма да разгражда храната до съставни части, които може да използва. Също спомага за производството на червени кръвни телца. Витамин D2 помага на организма да усвоява калций, който е жизнено необходим за поддържането на силни и здрави кости. Ниацин е важна част от храненето, понеже предпазва от пелагра – болест,свързана с недостиг на витамини, която се характеризира с дерматит, чувствителност към светлината и стомашни разстройства.
Майтаке също съдържат калций , магнезий (също важен за костите и за поддържането на равномерен сърдечен ритъм) и калий (минерал, който поддържа бъбреците здрави).

Препоръчителен дневен прием на майтаке на прах:

Обичайната дневна доза е между три и седем грама на ден. Може да се използва в храната или в напитка (примерно на чай).

Предпазни мерки:

Гъбите може да се приемат с храната. Някои хора може да имат алергична реакция към гъби. Хора с МС е добре да се консултират с лекаря си, преди да вземат майтаке.

Състав:

Гъба майтаке на прах

Произход:

Китай

Потребители, които купиха този продукт, купиха също:

30 други продукти в същата категория: